Sivafrost verdubbelt opslagcapaciteit in vrieshuis 

Geautomatiseerd hoogbouwvrieshuis van Sivafrost

Met behulp van het bedrijf Dematic heeft Sivafrost haar nieuwe hoogbouwvrieshuis in Dendermonde geautomatiseerd, waardoor de opslagcapaciteit naar 30.000 pallets werd opgetrokken.

In het nieuwe ruim 40 meter hoge vrieshuis verplaatsen vier automatische kranen alle pallets met diepvriesproducten. Die pallets worden door conveyors en liften vanaf de productieruimte en expeditie aangevoerd en weer gepickt voor het leveren van klantorders. Ook zijn er zes los- en laaddocks diagonaal onder het nieuwe gebouw gerealiseerd.

Met deze investering willen we met Sivafrost blijven voldoen aan de toenemende vraag van bestaande en nieuwe klanten en behalve meer opslagcapaciteit ook nieuwe services kunnen aanbieden.

Bekijk hieronder het filmpje voor meer informatie over de recente automatisering van het hoogbouwvrieshuis bij Sivafrost:

 

Innovatie, kwaliteit & duurzaamheid gaan hand in hand

Bij Sivafrost geloven we er sterk in dat je énkel marktleider wordt – en blijft – door de beste kwaliteit te leveren, elke dag opnieuw. Daarom zetten we in op een combinatie van de nieuwste machines, de best opgeleide mensen én een doorgedreven duurzaam beleid. 

Voorafgaand aan dit project werd al sterk geïnvesteerd in duurzame energievoorziening met zonnepanelen en een windmolen. In 2012 werden 1150 zonnepanelen geïnstalleerd op onze daken, en onze windturbine staat er ook al een 5-tal jaar.

Hierdoor verlopen de processen bij Sivafrost niet enkel geautomatiseerd, met de nieuwste machines, maar hebben we een gigantische stap voorwaarts gezet naar een volledig CO2-neutraal Sivafrost. Als kwaliteitsgarantie behaalden we recent weer een topscore op ons IFS certificaat! Lees meer over onze inspanningen rond innovatie en duurzaamheid