Spectaculaire brandweeroefening bij Sivafrost op grote hoogte

De brandweer van zone Oost heeft op 10 oktober een onverwachte reddingsoperatie uitgevoerd in onze nieuwbouw in aanbouw.

Een persoon met rugpijn was geïmmobiliseerd op grote hoogte. Daarom werd het klimteam van de brandweer opgeroepen. Dit team oefent 3 tot 4 maal per jaar om hun skills up-to-date te houden. Het was echter de eerste maal dat het klimteam een redding uitvoerde in een gebouw met een rekken constructie van 40 m hoogte.

Na uitgebreide veiligheidsprocedures werd de patiënt op een brancard gelegd, waarna hij vergezeld door een lid van het klimteam, veilig aan de grond werd gezet. Reddingsoperatie geslaagd!

Sivafrost werkt graag samen met de brandweer van zone Oost om de veiligheid van ons bedrijf en medewerkers optimaal te blijven garanderen. De koude omgeving en de hoogte van onze gebouwen, nopen ons ertoe om tweejaarlijks met de brandweer veiligheidsoefeningen te organiseren.  Deze oefeningen zijn belangrijk om op een juiste manier om te gaan met gevaarlijke situaties, mochten deze zich voordoen.

“Ik vond de oefening een heel speciale ervaring en leuk ook. Ik had helemaal geen angst”, verklaarde Arnold Peeters. Onze medewerker was het gewillige slachtoffer van dienst. Hij is al meer dan 6 jaar reachtruck bestuurder bij Sivafrost. Proficiat voor jouw prestatie Arnold!

https://www.hln.be/in-de-buurt/dendermonde/klimteam-van-brandweer-houdt-oefening-op-nieuwbouw-van-sivafrost-aa0a5712/